Sla over naar de inhoud

Raspbian met Apple SuperDrive: eject

Al eerder schreef ik over de optie om je Apple SuperDrive aan te sluiten op je Raspberry Pi met Raspbian. Nu log ik vaak via SSH in op mijn Raspberry Pi om via command line het een en ander aan te passen. Ik vroeg me af of het mogelijk was om via command line een cd uit te werpen van de Apple Drive. En uiteraard had iemand op Internet dit alweer voor mij uitgezocht.

Eerst installeer je de eject-tool via package-manager apt-get.

Vervolgens typ je het volgende om een disk uit te werpen:

Waarbij sr0 eventueel vervangen moet worden als je meerdere USB disk drives hebt.

Published inblograspberrypi2raspberrypi3tech talk

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *