Spring naar inhoud

6 Skills die een Software Engineer moet bezitten

Onlangs las ik via LinkedIn een interessant artikel van Ajay Nagar (Software Engineering Manager bij Schneider Electric) over 6 skills die een software engineer moet bezitten. Een software engineer moet naast programmeerkennis en werkervaring ook leervermogen en probleemoplossende vaardigheden bezitten. Daarnaast moet een software engineer ook kritisch kunnen denken en bezitten over analytische vaardigheden.

Ook is het beslissingsvermogen een belangrijk onderdeel van de skillset van een software engineer, aldus Ajay Nagar, evenals het tonen van initiatief en het bezitten van innovatievaardigheden. Vervolgens moet een software engineer ook bezitten over zogenaamde soft skills zoals goede mondelinge en schriftelijke communicatie, actief luisteren, presentatie, interpersoonlijke en sociale vaardigheden.

Natuurlijk zijn deze skills discutabel, want bijvoorbeeld een junior ontwikkelaar zal toch minder goed zijn in bepaalde onderdelen als een senior ontwikkelaar. Daarnaast kunnen de skills ook veranderen in de toekomst, bijvoorbeeld doordat ontwikkeltools eenvoudiger te gebruiken worden, of door de opkomst van frameworks die het leven van een ontwikkelaar eenvoudiger maken.

Gepubliceerd inblogsoftware ontwikkelingtech talk

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.