Spring naar inhoud

Alibaba redt Ouya?

In het verleden heb ik meerdere artikelen geschreven over de game-console Ouya. De Android game-console die inmiddels door iedereen bijna vergeten was, kwam onlangs weer in het nieuws. En hoe? Eind januari maakte Alibaba bekent dat ze 10 miljoen dollar gaan investeren in Ouya. In september 2014 kwam Alibaba al in het nieuws vanwege de grootste beursgang ooit, waarmee 25 miljard dollar werd opgehaald. Vergeleken daarmee is de 10 miljoen dollar investering natuurlijk verwaarloosbaar.

Het is niet de bedoeling dat door de investering de Ouya op grote schaal in Azie wordt verspreid. Het gaat meer om de software achter Ouya en de bijbehorende games waarin Alibaba interesse heeft. De hardware zal dan worden geleverd door Alibaba of 1 van hun partners, bijvoorbeeld de Tmall Box. Alibaba gelooft er in dat hiermee de game-markt van China, India en Zuid-Amerika verovert kan worden.

Gepubliceerd inactueelandroidandroid developmentblogouyatech talk

Een reactie

  1. […] hing al een beetje in de lucht dat de gameconsole Ouya geen lang leven meer had, ondanks de eerdere investering van Alibaba. De aangekondigde tweede versie van de Ouya is nooit uitgekomen en dit jaar werden ook al […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.