Spring naar inhoud

Android apps voor de Google Chromecast

Sinds ik de Google Chromecast in mijn bezit heb, gebruik ik bijna dagelijks YouTube. Ik stream losse nummers via de YouTube-app op mijn Android smartphone naar mijn TV, of zelfs complete concerten en albums. Inmiddels heb ik ook een extra Chromecast aangeschaft voor mijn 2e TV. Naast de YouTube-app zijn er meer interessante apps die gebruik maken van de Chromecast. Al eerder schreef ik over Up-Down-Fish, in dit artikel zal ik nog een aantal Android apps benoemen.

Naast Up-Down-Fish zijn er inmiddels meerdere games uit voor de Chromecast, zoals Dog Park, Grail CastCast Brick Breaker en Veggie Slice. Mocht je op zoek zijn naar een Android app om simpel foto’s of video’s van je smartphone te tonen op je TV met Chromecast, dan is AnyCast een aanrader. Voor de liefhebbers van karaoke is er KaraokeCast, deze app toont karaoke versies van ruim 300 nummers op je TV. Dezelfde ontwikkelaar heeft CozyCast ontwikkeld, waarmee een open haard of een aquarium op je TV getoond kan worden.

De Dead Pixel Tester app kan gebruikt worden om dode pixels op te sporen op je TV, eenvoudig doch nuttig. Ook eenvoudig is Strobe TV, deze app probeert je TV te veranderen in een stroboscoop. Andere eenvoudige apps zijn HelloTV (praat tegen je TV) of TextToTV (toon je eigen tekst op je TV). Cast Store for Chromecast geeft trouwens een overzicht van alle Android apps die te gebruiken zijn in combinatie met de Google Chromecast.

Gepubliceerd inandroidblogtech talk

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.