Spring naar inhoud

Blog en website nu via https

Sinds heden heb ik mijn blog en mijn bedrijfswebsite voorzien van een SSL-certificaat, zodat beide sites bereikbaar zijn via het https-protocol. Het voordeel hiervan is dat het dataverkeer is versleuteld tussen mijn website en de bezoeker zijn browser. Hiermee is het lastiger om het dataverkeer af te luisteren.

Google heeft eerder dit jaar ook aangegeven om zijn Chrome-gebruikers te waarschuwen voor websites zonder een SSL-certificaat, dus websites die nog gewoon via het http-protocol gaan. De waarschuwing geeft aan dat een website niet veilig of onveilig is. Om dit te voorkomen heb ik dus mijn websites voorzien van een SSL-certificaat, welke ik eenvoudig heb afgenomen bij mijn hostingprovider HostEasy.

HTTPS en WordPress

In het verleden heb ik regelmatig aangegeven dat ik WordPress gebruik als platform voor mijn blog en mijn bedrijfswebsite. Het is vrij eenvoudig om bij een WordPress website te zorgen dat alle pagina’s automatisch via https te bezoeken zijn. Dit kan uiteraard via een plugin, maar dat is in mijn ogen niet noodzakelijk. Het is ook mogelijk om de instellingen van je WordPress-site aan te passen, en enkele simpele wijzigingen in je .htaccess-bestand door te voeren om het zonder plugin te doen. In dit blog-artikel wordt daar uitleg over gegeven.

Gepubliceerd inactueelalgemeenbeveiligingblogtech talkweb developmentwordpress

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.