Spring naar inhoud

Draagbare devices & smartwatches

Sony SmartWatchWe moeten nog even wachten op de smartphones die het Phoneblok-concept naleven, maar we kunnen dit jaar waarschijnlijk wel genieten van de eerste series smartwatches en andere draagbare devices.

Smartwatches zijn geavanceerde horloges met vergelijkbare functies als een smartphone. Draagbare devices (ook wel wearable devices genoemd) zijn elektronische aanvullingen op onze huidige lichaam, waarvan Google Glass de bekendste is.

Draagbare devices

Google heeft deze week Android Wear bekend gemaakt, een uitbreiding van het Android platform naar een nieuwe generatie draagbare devices. De draagbare devices kunnen een aanvulling zijn op een ander Android device, bijvoorbeeld een Android smartphone.

Met Android was het al mogelijk om de gebruiker door middel van notificaties op de hoogte houden van updates. Met de nieuwe Android Wear APIs is het mogelijk om deze notificaties te customizeren en uit te breiden. Daarnaast kunnen er commando’s worden doorgegeven door te praten tegen het draagbare device. Ook kan een draagbaar device sensor data verzamelen en tonen op het scherm.

Smart watches

Er doen al jaren geruchten over de iWatch, de smartwatch van Apple, wat na de iPod en iPhone wederom een innovatief product kan worden. De laatste geruchten zijn dat de iWatch zich voornamelijk richt op de gezondheid en het meten van lichaamsfuncties. Er zijn nog geen officiele afbeeldingen naar buiten gebracht van de iWatch, maar op Internet staan al enkele mogelijke designs.

Sony heeft inmiddels al een SmartWatch uitgebracht, een Android-compatibel horloge (met Bluetooth 3.0) die je op discrete wijze informeert en zorgt dat je je handen vrij houdt. Met deze SmartWatch is het mogelijk om berichten, inkomende oproepen en status-updates in de gaten te houden. Daarnaast functioneert deze SmartWatch ook als mp3-speler.

Samsung probeert het met de Gear Fit en de Gear 2 (zie ook het filmpje hieronder), Motorola met de Moto 360 en LG met de G Watch. Daarnaast heeft ook Huawei inmiddels de smartwatch markt betreden met de TalkBand.

Gepubliceerd inactueelandroidblogtech talk

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.