Spring naar inhoud

Ervaringen met ZONZOO

Onlangs heb ik een nieuwe Android smartphone (de Sony Xperia E) aangeschaft, zodat ik mijn mobiele Android applicaties kon testen op een moderne smartphone. Mijn vorige smartphone, de HTC Desire, draaide nog op Android 2.2 en dat platform is inmiddels redelijk gedateerd.

Ik vond het zonde om mijn werkende oude smartphone ongebruikt in een lade te laten liggen, dus ik ging op zoek of ik deze nog kon recyclen op een of andere manier. Ik kwam terecht bij ZONZOO, deze boden 25 euro voor mijn gebruikte HTC Desire, mits deze nog werkte. Op dinsdag 27 augustus heb ik mijn smartphone verkocht aan ZONZOO, ik kreeg hierna gelijk een e-mail binnen met instructies. Bij deze e-mail zat een PDF-document toegevoegd die uitgeprint moest worden. Een deel van dit PDF-document moest op de envelop geplakt worden, want dit deel bevatte de adresgegevens van ZONZOO. Het betrof hier een antwoordnummer, dus een postzegel was niet nodig. Ik heb de smartphone gelijk nog dezelfde dag verstuurd in een bubbeltjesenvelop.

Op vrijdag 30 augustus ontving ik een herinneringsmail van ZONZOO; of ik het product al had opgestuurd, wederom met instructies erbij. Ik heb dezelfde dag nog gereageerd dat ik op dinsdag 27 augustus de smartphone al had verstuurd en had verwacht dat ze deze al hadden ontvangen. Op maandag 2 september 2013 ontving ik hierop een reactie van ZONZOO dat de verwerking van de telefoon 2 weken kan duren.

Op dinsdag 17 september ontving ik een bevestigingsemail van ZONZOO dat mijn telefoon was ontvangen en was getest. De betaling zou binnen 5 werkdagen plaatsvinden. Op donderdag 3 oktober had ik nog geen betaling ontvangen, ik heb toen een email gestuurd en gevraagd naar de status. Op vrijdag 4 oktober kreeg ik een persoonlijke reactie hierop van ZONZOO:

Wegens technische problemen met ons bank, is er geen enkele betaling kunnen uitgevoerd worden. Wij stellen alles in het werk om dit zo snel mogelijke op te lossen.

Hoewel ik dit enigszins vreemd vond, mede door het gebrekkige Nederlands, maar ook doordat de betaling inmiddels meer dan 10 werkdagen duurde (5 meer dan oorspronkelijk gemeld). Daarnaast had ik inmiddels op Google gezocht naar ervaringen met ZONZOO, en o.a. op het Kassa-forum stonden vreemde berichten. Toch heb ik besloten om gewoon af te wachten en mijn geduld werd op maandag 7 oktober beloond, toen stond het bedrag op mijn rekening.

Uiteindelijk kan ik concluderen dat het concept van ZONZOO wel werkt, maar dat het gehele proces veel tijd in beslag neemt. Tussen de verzending en de betaling zat in mijn geval ongeveer 6 weken. Wel moet ik opmerken dat er vaak binnen 24 uur door ZONZOO gereageerd is op vragen. Vaak met een duidelijk antwoord, soms wel met spellingsfouten in de tekst.

Gepubliceerd inactueelblogmarketing

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.