Spring naar inhoud

Mac OS Mavericks & PHP

Eerder deze week heb ik mijn MacBook Pro Retina bijgewerkt naar Mac OS Mavericks. Ik gebruik vaak tijdens het ontwikkelen een lokale webserver, om onder andere via phpMyAdmin simpel de MySQL database te kunnen beheren. Vandaag kwam ik er achter dat sinds mijn 10.9 upgrade de PHP-module niet meer actief was op mijn lokale webserver. Dit resulteerde erin dat ik van alle .php-bestanden de broncode zag als ik de lokale webserver met mijn browser bezocht. Dit is via enkele eenvoudige stappen op te lossen.

Pas het configuratie-bestand aan voor Apache2, dit is httpd.conf en staat in /etc/apache2. Dit kan bijvoorbeeld via de Terminal.app met vi, door dit commando uit te voeren: sudo vi /etc/apache2/httpd.conf. Zoek naar de regel met #LoadModule php5_module libexec/apache2/libphp5.so en verwijder het ‘#‘-teken, zodat dit overblijft: LoadModule php5_module libexec/apache2/libphp5.so

Vervolgens moet de Apache2 webserver opnieuw opgestart worden om de aangepaste httpd.conf te laden. Dit kan via een reboot, maar ook via onderstaande commando:

  • sudo /usr/sbin/apachectl restart

Laad de php-pagina’s op de lokale webserver opnieuw, en je zult zien dat de webserver weer werkt als vanouds.

Gepubliceerd inactueelblogtech talk

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.