Spring naar inhoud

MS SQL Server Expres installatie – exit code 1638

Ik geef tegenwoordig op meerdere locaties in meerdere programmeertalen les, waaronder in C# en het .NET framework. Beginnende C#-programmeurs moeten ook oefenen met database en met Microsoft-technieken is het handigst om te beginnen met MS SQL Server. Daarom laat ik mijn studenten ook altijd MS SQL Server Express installeren; de gratis versie van MS SQL Server.

Helaas gaat dat niet altijd in elke situatie goed. Zo mislukte de installatie van MS SQL Server Express 2017 bij 1 van mijn studenten. Tijdens de installatie liep deze vast en kreeg de student foutcode 1638 te zien.

Via een forum-topic over deze foutcode 1638 kwamen we er achter dat de code het volgende inhoudt:┬á“Another version of this program is already installed”. We controleerden eerst of een andere versie van MS SQL Server was ge├»nstalleerd; dit was niet het geval. Daarnaast werd er als tip gegeven om Visual Studio te de-installeren om vervolgens opnieuw MS SQL Server Express te installeren. Dit deden we liever niet, aangezien dat een halve dag zou kosten op de desbetreffende laptop.

Uiteindelijk probeerden we de volgende tip uit het forum, het de-installeren van beide versies van Microsoft Visual C++ 2017 Redistributable. Vervolgens lukte de installatie van MS SQL Server Expres 2017 wel. Blijkbaar botsten bepaalde programma’s van Microsoft met elkaar.

Gepubliceerd inblogsoftware ontwikkelingtech talkwindows

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.