Spring naar inhoud

R.I.P. Ouya

Het hing al een beetje in de lucht dat de gameconsole Ouya geen lang leven meer had, ondanks de eerdere investering van Alibaba. De aangekondigde tweede versie van de Ouya is nooit uitgekomen en dit jaar werden ook al zelden updates uitgebracht voor de Ouya console. Zelf was ik bepaald niet onder de indruk van 1 van de latere updates; 1 knop op de controller had een andere werking gekregen binnen het Ouya startmenu..

Eind vorige maand werd bekend dat het technologiebedrijf Razer alle software componenten heeft overgekocht van Ouya. Razer, een bedrijf met de slogan “For Gamers. By Gamers” heeft geen interesse in de hardware-kant van de Ouya, wat waarschijnlijk inhoudt dat de Ouya gameconsole binnenkort verleden tijd is. Waarschijnlijk wilt Razer de Aziatische markt veroveren met een Android TV-achtige device, waarbij delen van de software van Ouya in wordt verwerkt.

Helaas heeft de Ouya niet gebracht wat er na de succesvolle Kickstarter project werd verwacht. De Ouya heeft wel aangetoond dat bepaalde projecten op Kickstarter slechts simpele prototype-versies aan de markt brengen, in plaats van een goed door ontwikkeld product.

Gepubliceerd inandroidblogouyatech talk

Een reactie

  1. […] jaar heb ik diverse artikelen geschreven over de Chromecast en de Ouya in combinatie met XBMC. Hoewel ik nog steeds erg te spreken ben over de Chromecast, geld dit niet […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.