Spring naar inhoud

Ziggo TV App op de Ouya

Al eerder schreef ik over de Ouya met XBMC en over Android games op de Ouya. Met de Ziggo TV App is het mogelijk om televisie te kijken op een Android smartphone of tablet, iPad, iPhone of iPod Touch. Hoewel Ouya op Android draait, staat deze niet tussen de lijst van apparaten die geschikt zijn om live TV te kijken. Daarom heb ik zelf uitgezocht of het mogelijk is om de Ziggo TV App op de Ouya werkend te krijgen.

Vereisten

Om de Ziggo TV App op de Ouya te installeren en te gebruiken, moet er aan de onderstaande lijst van eisen voldaan worden.

  • Een abonnement op Televisie en Internet van Ziggo.
  • Een Mijn Ziggo account.
  • Een modem/router die voor een internetverbinding (via Ziggo) zorgt.
  • De Ziggo TV App, te downloaden via Google Play, of via Google.
  • Een originele Ouya (dus niet geroot), verbonden via Wi-Fi met Internet.

ziggo

Installeer de APK van de Ziggo TV App via bijvoorbeeld de Ouya-applicatie FilePwn. De Ziggo TV App is via de side-loading methode te gebruiken, dat betekent dat de app via de Make-optie in het menu te vinden is. De Ziggo TV App beschikt over een controle of er wel via Wi-Fi verbinding wordt gemaakt in plaats van via de telefoonverbinding. Helaas geeft deze controle ook een foutmelding wanneer de Ouya via Ethernet zit aangesloten op het Internet. Ontkoppel dus eerst de Ethernet-kabel en verbind de Ouya vervolgens via Wi-Fi met het Internet. Vervolgens doet de Ziggo TV App het zonder problemen en kan je inloggen met je ‘Mijn Ziggo’-gegevens.

Gepubliceerd inandroidblogouyatech talk

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.