Spring naar inhoud

Amerikaanse technologiebedrijven willen hervormingen

Meerdere Amerikaanse technologiebedrijven doen een gezamenlijke oproep aan de overheden om de procedures en regels, omtrent het verzamelen van gegevens van individuen, te hervormen. Deze oproep is afkomstig van AOL, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter en Yahoo.

De bedrijven zien in dat er gegevens verzameld moet worden om te zorgen dat de inwoners van een land veilig zijn. De Amerikaanse en Britse geheime diensten tappen echter veel meer gegevens af dan noodzakelijk, zonder dat hier toezicht op is. Dit is oneerlijk tegenover de burgers, aldus de Amerikaanse technologiebedrijven.

Mijn inziens moet er internationale wetgevingen komen waar dit onder valt. Het Internet en overtreden van regels op Internet zorgt voor complexiteit; want van welk land gelden immers de regels? Het land waar de website zich bevind, of het land waar de bezoekers zich bevinden. Ik zou zelf graag zien dat een partij zoals de Verenigde Naties, of een vergelijkbaar orgaan, de regels omtrent Internet beter in kaart brengt. Wellicht is het mogelijk om tot een soort grondwet voor het Internet te komen.

Gepubliceerd inactueelblogtech talk

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.