Spring naar inhoud

Share-icons bij WordPress berichten

Vandaag heb ik share-icons toegevoegd bij mijn blog-berichten, waardoor mijn berichten eenvoudig te delen zijn via Twitter, LinkedIn, Google+, Facebook en e-mail. Hiervoor heb ik de ‘Simple Share Buttons Adder‘-plugin gebruikt die door David Neal is ontwikkeld.

Deze gratis plugin is eenvoudig via het WordPress beheersysteem te installeren. Via de instellingen is het mogelijk om de share-icons toe te voegen aan berichten en/of pagina’s. Daarnaast kan er gekozen worden om de icons boven en/of beneden aan het bericht te plaatsen. De lay-out van de icons kan bepaald worden door te kiezen uit 8 verschillende button sets. Mocht dat niet genoeg zijn, dan is het mogelijk om via het beheersysteem de lay-out aan te passen.

Via een eenvoudige drag-en-drop interface kunnen de volgende deelmogelijkheden in- of uitgeschakeld worden:  LinkedIn, Facebook, Twitter, Google, Buffer, Digg, Flattr, Pinterest, Reddit, StumbleUpon, Tumblr of Email. Daarnaast is het via dezelfde interface mogelijk om de volgorde van de icons te bepalen. Het is wel aan te raden om via ‘Advanced’ de optie ‘Share Text Link’ uit te zetten.

Gepubliceerd inblogmarketingwordpress

Een reactie

  1. […] Mijn blog draait op WordPress, een gratis content management systeem wat ideaal is voor blogs of kleine websites. Er zijn veel thema’s beschikbaar, evenals handige plugins zoals syntax highlighting of share icons. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.