Spring naar inhoud

BIOS wachtwoord vergeten?

Regelmatig knutsel ik met oude PC’s, of koop ik oude PC’s/laptops op via Marktplaats omdat ik ze kan toepassen bij een project. Onlangs had ik via Marktplaats een goedkope Acer Aspire Switch 10 op de kop getikt, een laptop en tablet in 1. Helaas zat er een wachtwoord op de BIOS, terwijl ik de boot-volgorde wou aanpassen.

Gelukkig kwam ik na een zoektocht op Internet erachter dat er een hele handige website bestaat voor als je het BIOS wachtwoord niet weet. Je krijgt namelijk na 3 keer de verkeerde wachtwoord invoeren bij je BIOS, een code. Deze code kan je op de BIOS Master Password Generator-website invoeren, vervolgens krijg je dan weer via een recovery code toegang tot de BIOS.

Stappen:

  • Probeer bij je BIOS te komen van je laptop/PC door de juiste toetsen daarvoor te drukken bij het opstarten (F2, DEL, etc)
  • Indien er om een wachtwoord wordt gevraagd, voer deze 3 keer onjuist in
  • Voer vervolgens de code in die je bij je BIOS ziet op https://bios-pw.org/ 
  • Voer vervolgens de recovery code in van die website bij je BIOS, je zal weer toegang hebben.
  • Wanneer je bij bovenstaande stap wel toegang tot de BIOS hebt, maar nog niets kan aanpassen. Start de PC opnieuw op, log opnieuw in bij het BIOS met de recovery code die je bij de vorige stap hebt ingevoerd. Je zal nu wel de mogelijkheid hebben om alles aan te passen.
Gepubliceerd inactueelalgemeenbeveiligingblogtech talk

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.