Spring naar inhoud

Bugfix voor iDEAL Checkout plugin voor Joomla & VirtueMart

Voor een nieuw project gebruik ik het CMS Joomla in combinatie met de online shop oplossing VirtueMart. Aangezien het een project is gericht op de Nederlandse markt was een iDEAL implementatie gewenst, zodat klanten online kunnen betalen via hun eigen bank.

Na een kort onderzoek kwam ik uit op Easy iDEAL, onderdeel van Qantani Payments, met €0,35 per transactie de goedkoopste iDEAL-aanbieder van Nederland. Daarnaast rekent Easy iDEAL geen aansluit- en abonnementskosten in rekening. Ook biedt Easy iDEAL verschillende plugins gratis aan voor meerdere softwarepakketten, waaronder de iDEAL Checkout plugin voor Joomla & VirtueMart.

Helaas zit er in deze plugin enkele kleine bugs (o.a. met de transactiekosten) waardoor de integratie niet helemaal soepel is. In het bestand plugins/vmpayment/idealcheckoutideal/idealcheckoutideal.xml op regel 27 en 41 staat een element met de naam cost, dit moet vervangen worden door cost_per_transaction.

Daarnaast ontbreekt in het bestand administrator/language/en-GB/en-GB.plg_vmpayment_idealcheckoutideal.ini de label VMPAYMENT_IDEALCHECKOUTIDEAL_MIN_AMOUNT (met waarde: Minimum Order Amount).

Update: Inmiddels zijn de betreffende bestanden ook aangepast door de ontwikkelaar van de plugin.

Gepubliceerd inblogsoftware ontwikkelingtech talkweb development

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.