Spring naar inhoud

Ervaringen TicketSwap

Veel evenementen beginnen al met een voorverkoop ruim een half jaar voordat het evenement plaatsvindt. Het gebeurd wel eens dat je een ticket koopt voor een evenement en uiteindelijk niet heen kan. Zo had ik dat dit jaar met het evenement Mysteryland, in april al een e-ticket gekocht, de week voor het evenement helaas ziek geworden. Aangezien een ticket van Mysteryland rond de 75 euro is, wou ik mijn ticket wel verkopen.

Voorheen bood ik dan mijn e-ticket aan op Marktplaats of Partyflock, maar op beide sites was het altijd twijfelachtig of de potentiële koper wel zou betalen. Ik negeerde vaak de berichten van accounts welke korter dan een jaar actief zijn op de website.  Ook voor kopers waren dergelijke sites twijfelachtig, het was nooit zeker of je je ticket zou ontvangen na betaling. Gelukkig is er tegenwoordig TicketSwap!

https://www.youtube.com/watch?v=SfambvsGEGA

Met TicketSwap is het mogelijk om veilig tweedehands e-tickets te kopen of te verkopen. TicketSwap, eind 2012 opgericht, doet er alles aan om de transactie tussen koper en verkoper zo veilig mogelijk te laten verlopen. Kopers rekenen af met iDEAL en ontvangen direct hun kaartje per e-mail. Verkopers ontvangen vervolgens de volgende werkdag hun geld.

Het voordeel van TicketSwap is dat men moet inloggen met een Facebook-profiel. Zo valt te zien of de verkoper betrouwbaar is, o.a. door naar het aantal vrienden te kijken. Daarnaast wordt er gecontroleerd of de ticket niet vaker online te koop staat op TicketSwap, hiervoor wordt de barcode op de e-ticket gecontroleerd. Helaas neemt dit niet de mogelijkheid weg dat de e-ticket alsnog via Marktplaats of andere sites wordt verkocht. Niet geheel waterdicht, maar dat probleem kan TicketSwap zelf ook niet wegnemen, dat is iets wat vanuit de oorspronkelijke ticket-verkopers geregeld moet worden.

Mijn ervaringen met TicketSwap

Ik had mij op TicketSwap aangemeld 1 dag voordat Mysteryland 2014 zou plaatsvinden. Eenvoudig wordt er een koppeling gemaakt met je Facebook profiel. Vervolgens druk je op de knop E-ticket verkopen om gratis je e-ticket online te koop te zetten. Dit proces begint met het uploaden van de e-ticket en het koppelen aan een evenement. Vervolgens geef je de verkoopprijs aan, waar wel rekening gehouden moet worden met 5% aan bemiddelingskosten over de verkoopprijs van het ticket. Na het opgeven van je bankrekeningnummer en telefoonnummer dien je alles te bevestigen en staat je e-ticket te koop. Uiteraard volgt na de bevestiging ook een bevestigingsmail waarin een link staat naar je persoonlijke verkooppagina. Ook is het mogelijk om de oproep op TicketSwap automatisch te delen op je Facebook-profiel, en de Facebook-pagina van het evenement.

Mijn e-ticket voor Mysteryland 2014 stond zo’n 1,5 uur online met een verkoopprijs vergelijkbaar met de reguliere verkoopprijs toen ik een e-mail ontving met de melding: Je hebt een kaartje verkocht! 

Aangezien ik de ticket op vrijdag had verkocht, zou TicketSwap maandag het bedrag overmaken naar mijn rekening. Zaterdag ontving ik hierover ook een mail met de melding: Maandag maken we je geld over. Waarschijnlijk vroegen veel mensen zich in het weekend af waarom ze nog geen geld hadden ontvangen dat ze deze mail automatisch versturen. Maandag kreeg ik een mail dat door een storing bij ABN Amro het helaas niet mogelijk was om het bedrag over te maken. Uiteindelijk stond het bedrag dinsdag op mijn rekening. Al met al een prima ervaring met TicketSwap!

 

 

Gepubliceerd inactueelalgemeenblogmarketing

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.