Spring naar inhoud

Google Stadia

Google begint zich nadrukkelijk te mengen in de game-wereld met het uitbrengen van Google Stadia, een gamestreamplatform dienst met bijbehorende controller. Met Stadia is het mogelijk om op alle apparaten dat Chrome ondersteunt games te streamen met 4k kwaliteit, en in de toekomst waarschijnlijk ook 8k kwaliteit. Google Stadia zou dit jaar nog gelanceerd moeten worden.

Stadia-games hoeven niet perse met bovenstaande Stadia-controller bedient te worden, maar zouden ook met muis, toetsenbord of bestaande controllers gespeeld kunnen worden. Bovenstaande Stadia-controller heeft als voordeel dat deze met het WiFi is verbonden, dus niet met het gameconsole. Daarnaast bevat de Stadia-controller ook een capture-knop waarmee het mogelijk is om beelden van de game te delen op YouTube.

Google lijkt met de introductie van de Google Stadia de gaming-wereld grondig te vernieuwen. Benieuwd hoe Google Stadia werkt? Bekijk de preview van Google Stadia op Tweakers.net.

Gepubliceerd inactueelandroidblogtech talk

2 Reacties

  1. […] Deze week werd bekend dat Nvidia hun gamestreamdienst Geforce NOW beschikbaar stelt voor iedereen. Gratis kan je 1 uur lang een game streamen en met een abonnement 6 uur lang. Daarmee gaan ze de concurrentie aan met onder andere Google Stadia. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.