Spring naar inhoud

Reguliere Expressies voor beginners

Reguliere expressies kunnen voor beginnende ontwikkelaars erg lastig zijn om te begrijpen. Gelukkig is er genoeg te vinden op Internet over dit onderwerp. Een goede website om reguliere expressies te leren is RegexOne. Hierbij worden simpele oefeningen toegepast om reguliere expressies op een interactieve manier te leren. De website RegexOne geef ik ook altijd op als huiswerk voor mijn studenten.

Een van mijn studenten wees mij ook op Regulax Expression Library, wat een verzameling is van reguliere expressies. Op dit moment hebben ze ruim 18.000 expressies geïndexeerd, toegevoegd door ruim 2700 vrijwilligers.

Gepubliceerd inalgemeenblogsoftware ontwikkelingtech talk

Een reactie

  1. […] eerder schreef ik over handige websites voor het leren van reguliere expressies. Via 1 van mijn studenten werd ik gewezen op een andere handige website: Regex […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.