Spring naar inhoud

Lees Premium-artikelen op Noordhollands Dagblad zonder account

De meeste inwoners van Noord-Holland zullen bekend zijn met het Noordhollands Dagblad, een krant uit Noord-Holland waar per regio een regionale krant toe is gevoegd (bijvoorbeeld Enkhuizer Courant voor de regio West-Friesland). Het Noordhollands Dagblad is ook al jaren actief op het Internet, en sinds dit jaar zijn helaas sommige artikelen, de Premium-artikelen, alleen beschikbaar voor geregistreerde bezoekers of abonnees.

Bij toeval kwam ik erachter dat het helemaal niet noodzakelijk is om een account aan te maken om de Premium-artikelen te lezen. Via Google was ik op zoek naar informatie over de kermis van Grootebroek (de kermis uit het dorp waar ik betrokken ben bij de technische realisatie van de website). Als één van de eerste resultaten stond een link naar een Premium-artikel op de website van het Noordhollands dagblad. Wat bleek? Als je via Google komt, kan je het artikel wel lezen zonder in te loggen, erg opvallend!

Referer Control add-on

Blijkbaar zit er een controle-mechanisme op de website van het Noordhollands dagblad wat controleert via welke website je op hun website terecht bent gekomen. Met behulp van de Referer Control add-on voor de Chrome-browser is het mogelijk om dit controle-mechanisme te omzeilen.

Als je eenmaal de add-on heb geïnstalleerd, dan kan je via de instellingen aangeven dat voor de website ‘http://www.noordhollandsdagblad.nl/’ de (custom) afzender ‘http://www.google.nl/’ is, zoals ook op onderstaande afbeelding te zien is. Nadat dit is ingesteld, is het mogelijk zonder account Premium-artikelen te lezen op de website van het Noordhollands Dagblad.

Referer Control Settings

 

 

Gepubliceerd inactueelbeveiligingblogtech talk

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.