Spring naar inhoud

Premium-artikelen op De Telegraaf zonder account

Vorige week schreef ik over een methode om de Premium-artikelen via de website van het Noordhollands Dagblad te kunnen lezen zonder een account. Uit onderzoek blijkt dat ook de Premium-artikelen op de website van De Telegraaf zijn te lezen zonder account. Hiervoor is het alleen noodzakelijk om de Chrome webbrowser geïnstalleerd te hebben.

Methode

Zoek op De Telegraaf website via de overzichtspagina van premium-artikelen de URL op van het gewenste artikel. Kopieer en plak deze tijdelijk in een tekstverwerker bijvoorbeeld. Zoek het getal op in de URL en plak deze achter: http://www.telegraaf.nl/t/

Open vervolgens een nieuw Incognito-venster van Chrome en bezoek de URL met het getal erachter. Ga akkoord met de cookie-voorwaarden en lees het premium-artikel.

Voorbeeld

Voor het artikel Louis van Gaal heeft ook een gouden ‘beleggingspik’ is de URL:

http://www.telegraaf.nl/dft/dft_premium/22884628/__Gouden_beurspik_Van_Gaal__.html

In deze URL staat het getal 22884628, dit voegen we toe aan http://www.telegraaf.nl/t/ zodat de URL als volgt wordt:

http://www.telegraaf.nl/t/22884628

Open deze URL in een nieuw Incognito-venster van Chrome, ga akkoord met de cookie-voorwaarden en lees het premium-artikel over Louis van Gaal.

Update 05/2020: Dit is een blog-artikel uit 2014, de methode beschreven in dit blog-artikel is inmiddels niet meer mogelijk. Ik sluit mij aan bij 1 van de reacties hieronder, de beste methode om Premium-artikelen te lezen is door “gewoon te betalen”.

Gepubliceerd inactueelbeveiligingblogtech talk

12 Reacties

 1. […] snel het hele artikel voordat de paywall omhoog komt. En juist die laatste truc was al bekend (lees hier). Dat hebben ze toen blijkbaar opgelost met een javascript blokkertje. Als je javascript […]

 2. Er is een veel betere manier om De Telegraaf gratis te lezen. Dat gaat als volgt. Zoals de meeste mensen waarschijnlijk wel weten kan men zich bij De telegraaf op de website aldaar aanmelden voor twee weken gratis de krant (en de premium artikelen) te lezen. Daarvoor moet je je email adres opgeven en een wachtwoord aanmaken. Daarna sturen ze een activatielink naar het opgegeven email adres en na web-activatie kan je dan dus twee weken alles gratis lezen.
  Als de twee weken om zijn, kun je het nog eens doen met een ander email adres dat je mogelijk hebt.
  Is het daarna afgelopen, als je door je email adressen heen bent? NEE. Gebruik http://www.mailinator.com, dan kun je zoveel email adressen aanmaken als je maar wilt. Je begint bij het aanmelden bij De telegraaf bijvoorbeeld met “joop001@mailinator.com”. Dan sturen ze je een activatielink naar joop001@mailinator.com die je op http://www.mailinator.com kunt bekijken (en aanklikken). Als de twee weken voorbij zijn, meld je jezelf opnieuw aan met een nieuw email adres: “joop002@mailinator.com”. Enzovoort. Ik ben momenteel al aan nummer 32 toe, dus ik lees die krant al meer dan een jaar voor niks. Het leven is al duur zat!

 3. Leo

  deed ik ook ja, al meer dan 5 jaar. Werkt nu niet meer. Al een alternatief gevonden?

 4. Ja, ik heb een nieuwe methode die ik nu dagelijks gebruik. Installeer voor Google Chrome de extension History Eraser. Selecteer voor de te erasen items alleen het vinkje “Delete local storage”, voor een tijdspanne van 1 uur. Selecteer ook “reload active tabs after cleaning” en “Close app after cleaning”. Laat verder alles zonder vink. Verander niks onder “extra” (leave the defaults). Als je nu naar een Telegraaf Extra artikel surft, klik dan op de history eraser button (zichtbaar rechtsboven in je browser na installeren) en met een enkele keyklik wordt het Extra artikel dan gewoon leesbaar!

 5. Telegraaflezer

  Beste Herman,
  Sinds vandaag (27 maart 2020) werkt dat niet meer! Is er al een alternatief in de maak?

 6. Adrian

  tot vandaag kon ik gewoon elk artikel openen met rechtermuisklik open in incognito venster. helaas werkt dat nu niet meer

 7. Nicole

  Volgens mij is het nu over met Incognito.
  Iemand nog iets wat werkt?

 8. Telegraaf premium bypass

  Vervelend dat we nu niet meer de telegraaf premium kunnen bypassen zonder account. Iemand nog een idee hoe we gratis premium telegraaf artikelen kunnen lezen?

 9. Ik

  Gewoon betalen

 10. Duncan Döpping

  Premium artikelen van de telegraaf kunnen met deze tool van google worden ingezien:

  https://search.google.com/structured-data/testing-tool?hl=nl

  Link van het artikel invoeren, laten laden en dan het kopje van nieuwsartikel aanklikken, kun je het hele artikel gratis lezen.

  Premium artikelen van het AD kun je gewoon inzien door het in een incognito tabblad te openen. Quick and easy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.