Spring naar inhoud

MP3 tag editor voor Mac OS

Zomervakantie, de perfecte tijd om de ID3-tags van mp3’s te bewerken. Vroeger zette ik al mijn legale CD’s om naar mp3-bestanden zodat ik via mijn computer nummers van verschillende CD’s tegelijk kon luisteren. Helaas was ik niet altijd even nauwkeurig met de ID3-tags destijds.

Ik heb mijn oude mp3-collectie in Kodi ingeladen in mijn bibliotheek. Daardoor merk ik snel op bij welke albums ik onjuiste ID3-tags hebt, want deze albums komen niet juist in Kodi terecht. Aangezien ik zomervakantie had, was het een mooi moment om deze ID3-tags te corrigeren. Ik heb een hekel aan iTunes, omdat je dan eerst alle bestanden moet inladen, en de standaard-optie in iTunes is om een kopie te maken op de lokale schijf van elk bestand wat wordt ingeladen. Daar zat ik niet op te wachten, dus ik ging op zoek naar een ander programma.

Ik kwam uit bij Tag Editor for Mac, een gratis programma waarmee het eenvoudig is om ID3-tags aan te passen. Het is zelfs mogelijk om op basis van de naam van het nummer de ID3-tag compleet te maken, precies wat ik zocht. Nu is mijn bibliotheek in Kodi weer prima op orde.

Gepubliceerd inactueelappleblogmacbooktech talk

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.