Spring naar inhoud

R.I.P. Hyves

Vandaag is een merkwaardige dag in de Nederlandse internetgeschiedenis; één van de grootste Nederlandse sites, zo niet de grootste Nederlandse site ooit, stopt met hun huidige werkzaamheden en transformeert naar een Nederlands game-platform. Ik heb het natuurlijk over Hyves, wat tegenwoordig door het leven gaat als Hyves Games.

Ontdek nu Internet op je mobiel

Afgelopen weekend was ik mijn zolder aan het opruimen, daarbij vond ik heel toevallig een flyer die bij mijn HTC Desire was meegeleverd met de titel ‘Ontdek nu Internet op je mobiel’. Deze HTC Desire had ik in maart 2010 aangeschaft, dit was tevens mijn eerste Android telefoon.

Op deze flyer staat een schermafbeelding van Hyves met de tekst ‘Altijd en overal je Hyves checken!’. Hyves was op dat moment de standaard-methode om digitaal contact te hebben, zoals dit eerder het geval was met MSN en cu2. Het is in mijn ogen vrij opmerkelijk dat zo een grote website binnen 4 jaar geleidelijk aan is uitgestorven. Men stapte massaal over op Facebook de afgelopen jaren. Wellicht heeft de overname door de Telegraaf Media Groep, ter waarde van zo’n 43 miljoen,  hier ook mee te maken gehad.

Hyves bood iedereen de afgelopen periode aan om hun complete profiel (bestaande uit foto’s, video’s, krabbels, e.d.) te downloaden. Daarnaast is door het archive.org team het complete Hyves archief van 25502GB gedownload, welke waarschijnlijk weer online gepubliceerd wordt. Gelukkig wordt er vandaag genoeg aandacht besteed aan het feit dat Hyves niet meer Hyves is. Zo schrijven onder andere Tweakers.net, Volkskrant en Nu.nl er vandaag een artikel over, maar ook Twitter staat boordevol met berichten:

https://twitter.com/nineludwig/statuses/407397001408835584

En niet te vergeten deze goede tip van Buzzcapture:

Laatste update Hyves iPhone app

Hyves zelf heeft de apps voor iOS en Android bijgewerkt en deze apps dienen waarschijnlijk als laatste eerbetoon aan de glorie-jaren van Hyves:

Hyves is uitgedanst. Jullie deelden hier mooie, ontroerende, gezellige en opzienbarende momenten met elkaar. Dat kunnen we natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom een allerlaatste update, speciaal voor jou.

Het is onder andere mogelijk om de wel-bekende smileys van Hyves te bekijken via deze apps. Bekijk de laatste versie van de apps in de iTunes  App Store, of in de Google Play Store. Nooit meer krabbelen.. rust zacht Hyves.

Gepubliceerd inactueelblog

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.