Spring naar inhoud

Tweede groene datacentrum voor Microsoft

Het eerste datacentrum van Microsoft in de Wieringermeerpolder moet nog opgeleverd worden, maar inmiddels is het bekend geworden dat gemeente Hollands Kroon toestemming heeft gegeven voor een tweede datacentrum. Dit tweede datacentrum krijgt volgens het Noordhollands Dagblad een oppervlakte van bijna 3 hectare en komt naast het bijna voltooide eerste datacentrum.

Eind vorig jaar maakte Het Financieele Dagblad bekend dat er een groot transformatorstation komt bij het bedrijventerrein Agriport A7 in de Wieringermeer. De uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk is pas over ongeveer 3,5 jaar afgerond, maar hiermee is Agriport A7 wel voorbereid op de komst van meer datacentra zoals deze tweede datacentrum van Microsoft. Al eerder werd bekend dat Microsoft juist in de Wieringermeerpolder wou vestigen vanwege het hergebruik van warmte van de broeikassen als energie.

Pé Koomen nam alvast een kijkje bij het nieuwe datacentrum van Microsoft en plaatste zijn verslag hiervan op YouTube. Hierop is een deel van het terrein van Microsoft in Middenmeer te zien, wat in totaal 40 hectare is.

Gepubliceerd inactueelblogtech talk

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.