Spring naar inhoud

Welke browsers ondersteunen nieuwe CSS technieken??

Als je veel met CSS werkt, dan heb je vast gemerkt dat verschillende technieken van CSS3 niet door elke browser wordt ondersteund. W3 Schools heeft een mooi overzicht van alle CSS3 technieken die door bepaalde versies van de browsers Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari en Opera ondersteund worden. Hierbij wordt eventueel ook vermeld of een bepaalde techniek alleen wordt ondersteund door een browser als je in CSS de vendor prefix vermeld.

Er zijn ook nog andere manieren om te kijken of je browser een bepaalde techniek ondersteund. Als eerste is het mogelijk om met een browser de ‘CSS3 test‘ uit te voeren. Je krijgt dan een overzicht & percentage te zien over de technieken die dus ondersteund worden. Op het moment van schrijven wordt op Mac OS met de browser Chrome 59% gescoord, met Firefox 67% en met Safari 63%.

Mijn favoriete manier om te kijken of een CSS3 techniek ondersteund wordt door een browser, is door gebruik te maken van de website ‘Can I Use‘. Van elke CSS3 techniek kan je opzoeken door welke browser-versie deze wordt ondersteund. Daarnaast kan je dit ook zien van oudere & nieuwere versies van de browsers. Een voorbeeld van een CSS3 techniek die nog niet volledig wordt ondersteund is Regions, een techniek om content in meerdere HTML elementen te presenteren. Zoals valt te zien in de link van Can I Use, is dat dit alleen deels door IE & Edge ondersteund wordt, en daarnaast voorlopig alleen nog in Safari.

Gepubliceerd inblogtech talkweb development

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.