Spring naar inhoud

Sluit je Apple SuperDrive aan op je Raspberry Pi

Ik ben al een geruime tijd een tevreden gebruiker van de Raspberry Pi mini-computers. Ik gebruik een van mijn Raspberry Pi als een simpele desktop PC, waarop ik de Linux-distributie Raspbian op draai. Onlangs had ik bestanden van een back-up CD nodig en toen zag ik mijn Apple SuperDrive liggen die ik amper gebruik. Ik probeerde deze aan te sluiten op mijn Raspberry Pi, maar dit werkte helaas niet. Natuurlijk heeft Apple iets ingebouwd zodat het niet simpel mogelijk is om je Apple SuperDrive te gebruiken op Linux.

Maar gelukkig heeft iemand op Internet al lang uitgezocht hoe je de Apple SuperDrive werkend krijg op Linux. Door de stappen te volgen van een artikel op deĀ tech-blog van Christian Moser kan je zeer eenvoudig de Apple SuperDrive activeren op een Raspberry Pi met Rapsbian, of een andere Linux distributie.

Gepubliceerd inblograspberrypi2raspberrypi3tech talk

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.