Spring naar inhoud

Android games op de Ouya

Eerder schreef ik al over Ouya, een op Android gebaseerde gameconsole, welke kan dienen als mediacenter. Naast de mogelijkheden om XBMC-software en add-ons op de Ouya te installeren, is het natuurlijk ook mogelijk om Android applicaties te installeren. Deze gewone Android applicaties kunnen via de side-loading methode uitgevoerd worden, wat inhoudt dat de apps via de Make-optie in het Ouya-menu gevonden kunnen worden in plaats van de Play-optie.

Zo is het onder andere mogelijk om de Android apps van Chrome, Dropbox en Firefox te draaien. Daarnaast is het ook mogelijk om de Android apps van Netflix, Spotify en Pandora te draaien. Download de APK’s op de Ouya zelf, of op een USB-stick, en installeer deze bijvoorbeeld via FilePwn.

De afgelopen weken heb ik een aantal Android games geprobeerd die ook werken op de Ouya met de standaard Ouya Bluetooth controller. Download de APK via een andere bron en kopieer deze naar de Ouya. Installeer deze APK via dezelfde methode als met de Android apps. De onderstaande games zijn getest en werken prima op de Ouya.

Het is mogelijk dat in het begin van de game het menu met de touch-pad bediend moet worden. Deze lijst zal mogelijk in de toekomst aangevuld worden met meer games. Weet jij er nog een, laat het hieronder weten!

Gepubliceerd inactueelandroidblogouyatech talk

Een reactie

  1. […] eerder schreef ik over de Ouya met XBMC en over Android games op de Ouya. Met de Ziggo TV App is het mogelijk om televisie te kijken op een Android smartphone of tablet, […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.