Spring naar inhoud

De security-focused smartphone Blackphone

In 2013 meldde verschillende media dat de NSA toegang heeft tot de informatie van smartphones en tablets die op Android of iOS draaien. Ook toestellen van BlackBerry zouden niet veilig zijn voor de NSA. De grotere tech-bedrijven gaven in 2013 al aan dat ze nieuwe richtlijnen op het gebied van spionage en privacy wilden. De ontwerpers van de nieuwe smartphone Blackphone hebben niet gewacht op deze hervormingen en zijn bezig met een security-focused smartphone.
https://vimeo.com/84167384

De smartphone is bedacht door Silent Circle en Geeksphone, en wordt ondersteund door Phil Zimmermann, bekend van de vercijferingsmethode PGP. De smartphone draait op een speciale (security-oriented) versie van Android, PrivatOS genaamd. De Blackphone heeft onder andere de volgende features:

  • Beveiligde telefoongesprekken
  • Beveiligde tekstberichten uitwisseling
  • Beveiligde data-transfer en data-opslag
  • Video chat, zonder aantasting van de privacy

Hoewel technische specificaties verder niet bekend zijn gemaakt, geven de makers aan dat de smartphone zich kan meten met moderne smartphone modellen. De Blackphone is vanaf 24 februari 2014 te pre-orderen op het Mobile World Congress in Barcelona.

Gepubliceerd inactueelandroidblogtech talk

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.